Memory (19) tar bilde med ipad.

– Jeg er med på et prosjekt som går ut på å dokumentere hva som foregår i lokalsamfunnet, med videoer og bilder. Vi viser det til folk for at de skal bry seg om problemene vi har.

Zambias hovedstad Lusaka er en av Afrikas raskest voksende byer. Og slumområdene vokser i takt med den. Flere barn enn noensinne lever i slummen i Zambia – uten tilgang til rent vann, toaletter eller mulighet til å ta del i beslutninger om egen fremtid. Memory (19) tilbringer mye tid på et av Plan Internationals ungdomssentre i byen.  

– Senteret gir meg muligheten til å starte et godt liv. Jeg er en av de frivillige som tar vare på de yngre barna som kommer hit. Jeg er med på et prosjekt som går ut på å dokumentere hva som foregår i lokalsamfunnet, med videoer og bilder. Vi viser det til folk for at de skal bry seg om problemene vi har, forteller Memory (19), og viser noen av bildene hun har publisert på bildedelingssiden Instagram.  
 
Hver dag kommer rundt 500 barn og unge i alderen 4-25 til senteret – som er et av Plan Internationals tiltak for å beskytte dem mot vold og holde dem unna gatene og narkotika. Her kan de ta del i diverse kurs og organisert lek, som basket, dansetimer eller opplæring i entreprenørskap og lederskap.  
 
Memorys sosiale medier-gruppe driver Instagramkontoen reframe_lusaka; de involverer lokalbefolkningen i arbeidet, og er ikke redde for å ta opp tabubelagte temaer som barneekteskap.