Fri, uavhengig og selvsikker

Unge jenter i Dhaka må ta tøffe valg dersom de vil overleve. Barne- og tvangsekteskap, dårlig betalt arbeid under uforsvarlige arbeidsforhold, eller et liv i ekstrem fattigdom er ofte valgene jentene står overfor. Men i en liten landsby utenfor byen, har Chandni (18) brukt sin kreativitet til å endre dette ved å starte sin egen forretning og dermed skape et bedre liv for seg selv og familien sin.

Chandni fikk ideen om å starte en forretning der hun kunne selge motorsykkelvesker - et produkt det er stor etterspørsel etter i en by som Dhaka.

For at dette skulle bli en realitet, henvendte hun seg til Plan International for å få støtte gjennom et prosjekt for unge kvinnelige entreprenører. Hun fikk innføring i regnskapsføring og forretningshåndtering, i tillegg fikk hun en vellykket lokal forretningskvinne til mentor som hun kunne spørre om råd. 

Chandni har nå sin egen blomstrende virksomhet. Hun har nå råd til å betale for søsterens skolegang og skaffe klær og mat til hele familien. Men Chandni har enda større planer for seg selv.

– Jeg vil tilbake til skolen. Jeg starter på et åpent universitet i januar. Slik vil jeg klare å håndtere både studier og virksomheten min, sier hun.