Gjennom frivillig arbeid for Plan bidrar du til å gi barn en bedre fremtid. Samtidig skaffer du deg nyttig kunnskap om både organisasjonsarbeid og om forholdene i andre land.

Plan International Norge får uvurderlig hjelp fra nesten 100 frivillige. De hjelper oss med en rekke oppgaver, som eksempelvis oversetting av årlige rapporter fra prosjektene våre der vi jobber. De går gjennom brev til fadderbarna for å sikre at de er i tråd med våre retningslinjer om barns beskyttelse.  

Frivillige bidrar med viktig kvalitetssikring. De hjelper også til med avvikling av våre arrangementer.

Vi setter stor pris på våre frivillige. De gjør en fantastisk innsats! Dette gjør at vi sparer mye tid og utgifter. Dermed kan mer penger brukes i lokalsamfunnene hvor fadderbarna bor.

Frivillig arbeid i utlandet gjøres av lokale krefter

I landene der Plan har prosjekter er det også mange som jobber frivillig. På verdensbasis er det nærmere 60.000 frivillige tilknyttet Plan International. De blir rekruttert lokalt, og bidrar i en rekke ulike viktige arbeidsoppgaver, eksempelvis med å frakte brevene mellom fadder og fadderbarna. Dette gjøres lokalt for å sikre forankring og bevare kunnskap i lokalsamfunnene vi jobber.

Vi får ofte henvendelser fra nordmenn som ønsker å gjøre en innsats som frivillig i utlandet, men Plan har ikke en ordning for dette.

- Som frivillig oversetter får jeg ny og spennende kunnskap om andre områder i verden, og bidrar til at faddere kan kommunisere med fadderbarna sine. 
Maria JensenFrivillig oversetter

Vil du jobbe som frivillig?

For å jobbe som frivillig hos oss må du ha fylt 18 år, ha normalt gode datakunnskaper og delta på et introduksjonsmøte på kontoret vårt i Oslo.

Som oversetter må du ha gode kunnskaper i språkene du skal arbeide med og like å arbeide med tekst.

Du får attest for jobben du har gjort. Arbeidet foregår på dagtid i våre kontorer i Oslo.

Ta kontakt med oss på e-post: frivillig@plan-norge.no

PlanUngdom sin Facebook-gruppe

Bli med i PlanUngdom!

Er du mellom 13-19 år og har lyst til å engasjere deg mer i Plan International sitt arbeid? Bli med i PlanUngdom. Her kan du lære mer om globale spørsmål og delta i diskusjoner, aktiviteter, konkurranser og teste en #PlanChallenge.

Sjekk PlanUngdom på Facebook