Løper for en god sak

Therese Falk

Innsamling til Gi jenter flere muligheter

Løper for en god sak

22. november skal jeg løpe 24 timer på Bislett. Jeg ønsker å benytte anledningen til å få inn penger til Plans Jentefond. Bedrifter kan sponse en time av løpet, man betaler da pr antall km som er løpt den aktuelle timen. Bedrifter kan få tilsendt et utfyllende søknadsbrev, ta kontakt på theresefalk8@hotmail
Privatpersoner kan også godt få sponse. Du kan betale antall km du tror jeg kommer til å klare å løpe på et døgn. Tipper du 178km, betaler du 178kr. Målet er minimum 161km. Drømmen er 200km.

Slik bruker Plan pengene fra Jentefondet

Du kan bidra til at jenter får skolegang, beskyttelse mot barneekteskap og kunnskap om egne rettigheter. Gjennom å støtte Plans jentefond, gir du jenter flere muligheter!

Plan vil gi alle barn like muligheter. Men der barn ikke har det bra, har ofte jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. I dag er det mange jenter som opplever diskriminering og urettferdighet - bare fordi de er jenter. Skal jenter ha flere muligheter må de få skolegang, de må være trygge i lokalsamfunnene sine og de må kjenne til rettighetene sine. Du kan bidra!

Støtt innsamlingen og bidra til:

Opplysningsarbeid: Mange barn og unge vet ikke at de har rett til for eksempel skolegang, beskyttelse mot barneekteskap og en hverdag fri fra vold og overgrep. Derfor gir Plan opplæring i barns rettigheter. Barn og unge som har kunnskap om egne rettigheter og likestilling, greier bedre å stå opp for egne rettigheter, og er ofte med på å forandre sine lokalsamfunn til å bli mer rettferdige.

Utdanning: Uten skolegang og mulighet til å skaffe seg inntektsgivende arbeid er veien ut av fattigdom lang. I tillegg til at Plan bygger trygge, gode skoler med toaletter og rent vann, jobber vi for å stoppe barneekteskap og andre barrierer som hindrer jenter i å fullføre utdannelsen sin.

Holdningsendringer: Mange steder blir jenter diskriminert både av lokalsamfunn og egen familie bare fordi de er jenter. Derfor deler vi kunnskap om viktige tema som likestilling, barns rettigheter og barneekteskap. Dette gjør Plan i samarbeid med barn og unge selv, lokalsamfunnet og myndigheter. Slik endrer vi holdninger.

Påvirkningsarbeid: I mange land hvor Plan jobber mangler det lovverk eller politikk på barns rettigheter. Det er også et problem at lovverket er for svakt, og ikke blir håndhevet. Plan driver påvirkningsarbeid for å sikre gode lovverk, retningslinjer og politikk som bidrar til å ivareta og oppfylle jenters rettigheter og likestilling. I tillegg jobber vi, blant annet med kampanjer, for å gjøre myndigheter og befolkningen bevisst på diskrimineringen jenter står overfor.

Oppfordre vennene dine til å bidra

Samlet inn til nå

Til nå er det samlet inn 62.533 kr
Søyle Søyle
Mål for innsamlingen 60.000 kr Innsamlingen avsluttes om 0 dager

Siste donasjoner og kommentarer

 • Theo
  21. Desember 2014

  Theo

  500 kr

  Hipp hurra for Therese!

 • Magnus Mellbye Larsen
  21. Desember 2014

  Magnus Mellbye Larsen

  500 kr

  Julegratiale

 • Thor Even
  20. Desember 2014

  Thor Even

  1000 kr

  Supert initativ Therese.
  Og som alle andre er jeg nesegrus imponert av din innsats under 24-timers løpet. Hva er du laget av?
  God jul :-)

 • Bøsse
  18. Desember 2014

  Bøsse

  73 kr
 • Fem dager igjen
  16. Desember 2014

  Fem dager igjen

  Innsamlingen avsluttes om fem dager, vi har nådd 100.8% av målet. Klarer vi litt til?

 • Balkan boy
  16. Desember 2014

  Balkan boy

  400 kr

  Gratulerer med landslagsplass :-)

 • Litt til?
  15. Desember 2014

  Litt til?

  Vi er over målet. Hvor langt over kan vi komme?

 • Utrolig bra!
  15. Desember 2014

  Utrolig bra!

  Med bidraget fra en snill superhelt er vi oppe i 60 000.

 • Wow!
  15. Desember 2014

  Wow!

  Målet er nådd, det er helt fantastisk. Tusen takk alle sammen!

 • Snill superhelt
  15. Desember 2014

  Snill superhelt

  500 kr
Vis flere bidrag (+10)