Ida med hjertet i hånden

Ida Fladen har vært i Malawi med Plan for å lage en episode i podkastserien «Ida med hjertet i hånden». Her møtte hun tidligere barnebrud Isabel.

Isabel og Ida Fladen

– Min beste gjest noensinne, sier Ida Fladen om intervjuet med Isabel (19).  

Temaet for podkasten er kjærlighet, og vanligvis er det norske kjendiser som blir invitert i studio. I denne spesialepisoden er det tidligere barnebrud og mammaen til Idas fadderbarn som gir oss sin sterke og inspirerende historie. 

Den første gangen Ida og Isabel møttes, var Isabel 16 år og nybakt mor. På tross av sin unge alder hadde hun allerede rukket å bli gift, skilt og alenemor til lille Mervin, som Ida senere ble fadder for. Møtet gjorde inntrykk på både Isabel og Ida. 

Lytt til podkasten

Lytt til podkasten "Ida med hjertet i hånden" på iTunes eller Spotify - eller der du vanligvis lytter til podkast. 

Tre år senere har de begge fått mer livserfaring, og Ida har dratt tilbake til Malawi for å  høre hvordan det går med Isabel og fadderbarnet Mervin.

– Jeg vet at Isabel har klart å komme seg ut av en tøff situasjon, og det synes jeg er veldig imponerende. Jeg lurer på hvordan hun har det, hvordan hun har klart å komme seg dit hun er i dag og hvordan det er å være kvinne i et av verdens fattigste land. Også er jeg nysgjerrig på hvordan det står til med kjærlighetslivet hennes, sier Ida Fladen. 

I skyggen under store mangotrær ved foten av fjellet Mount Mulanje, forteller Isabel sin historie. Vi får høre hvordan det er å bli gravid som 15-åring, om fattigdom, hvordan det er å skille seg som 16-åring, om viktigheten av skolegang, om kjærlighetsbrev og dating i Malawi, hvem hun ser opp til og om Isabels drømmer for fremtiden. 

–  Jeg trodde dette intervjuet skulle bli ganske vanskelig, Isabel var jo ganske sjenert da vi møttes i 2016. Men det viser seg faktisk at Isabel er den beste gjesten jeg har hatt i podkasten. Jeg har aldri hatt en gjest som har gitt meg så gode og utfyllende svar – og med en så sterk historie, forteller Ida. 

Lytt til podkasten "Ida med hjertet i hånden" på iTunes eller Spotify - eller der du vanligvis lytter til podkast.

Isabel, fadderbarnet til Ida og Ida Fladen