15-årig jente med munnbind som beskyttelse mot korona.

Hun trenger trygghet, skolegang og helsetilbud, nå!

Jeg vil støtte dette prosjektet

Koronaviruset har spredt seg til store deler av verden. Vi kjenner ikke alle konsekvensene, men frykter at situasjonen til allerede sårbare barn vil gå fra vondt til verre. Dette har vi lært fra andre kriser. Vi har også lært at særlig jentene er utsatt.

Jentene trenger vår oppmerksomhet nå! Millioner av barn over hele verden får ikke gå på skolen i disse dager. Men mange av jentene vil aldri returnere til skolen. Sånn er det ofte når krisen rammer. Byrden av husarbeid og barnepass blir tyngre. Risikoen for vold og overgrep øker. Og høy arbeidsledighet og fattigdom gjør jentene spesielt utsatt for barneekteskap og tenåringsgraviditeter.

Kort sagt: Koronakrisen kan ha langt større konsekvenser enn selve smitten. 

Det handler ikke bare om nødhjelp, som helsehjelp, såpe og rent vann – det handler også om å beskytte jentene. Dette kan du være med på. Det er tid for dugnad.

Dette jobber Plan med:

  • Beskyttelse av barn - og særlig jenter: Plan identifiserer og hjelper sårbare barn, gir psykososial støtte og skaper trygge rammer i en krevende tid. Vi har et spesielt fokus på jenter og barn som bor uten voksne, i flyktningleire eller på gaten. 
  • Helse og hygiene: Vi sørger for stasjoner for håndvask, hygieneprodukter og sprer informasjon om smittevern og god hygiene. I tillegg fortsetter vi å dele livsviktig informasjon om seksuell og reproduktiv helse, og gir helsetjenester til mødre og barn.
  • Utdanning: Vi kurser lærere, foreldre, helsepersonell og andre i smittetiltak/kontroll av koronaviruset, og hvordan de best kan bidra når skolene er stengt.

Slik kan du støtte:

  • Vipps nr. 519204
  • Send SMS med kodeord HJELP til 2055 (250 kr)
  • Bruk kontonummer 7874 06 20877 (merk betalingen "korona").
  • Bli Planfadder.