Lima bor i en fattig landsby i Bangladesh. Hun er sju år og går i 2. klasse. Lima håper hun skal gå på skolen i mange år framover. Men kanskje må hun i stedet giftes bort – akkurat slik som storesøster.

Det er ikke lett å forstå hvordan hun har det, men du har kanskje tenkt på hvordan hun burde hatt det. Tenkt at barn må få lov til å være barn. 

Plan kjemper for at jenter som Lima ikke skal bli giftet bort mens de er barn. Med flere støttespillere kan vi gjøre mer.

Bli Planfadder og bidra i kampen mot barneekteskap!

Jeg vil bli Planfadder

  • Bidraget ditt er fra 300 kroner i måneden.
  • Du blir fadder til et barn du kan ha kontakt med, hvis du vil.
  • Støtten går til hele lokalsamfunnet.
  • Hvert år får du oppdateringer om fadderbarnet og Plans arbeid.
  • Fadderbidraget kan gi skattefradrag.

Ditt bidrag gjør en forskjell

Med din støtte kan vi gi flere barn utdanning, bedre helse, beskyttelse og økonomisk sikkerhet. Plan driver utviklingsarbeid i 51 land, i nært samarbeid med lokalbefolkningen. 

Fadderskap som gave?

Mange syns at fadderordningen er en fin måte å lære om andre land og kulturer. Det er mulig å ha et fadderbarn sammen med andre, for eksepel et barnebarn eller en god venn. 

– Når vi får vite at en jente er i fare for å bli giftet bort, oppsøker vi foreldrene hennes. 
Radha (21)Medlem i en av Plans ungdomsgrupper i Bangladesh

- Vi snakker om at jenta mister skolegang, at hun kan bli gravid før kroppen er klar for det og at hun kan bli utsatt for vold i hjemmet. Hvis familien ikke vil forstå, forklarer vi at barneekteskap er ulovlig og vil bli rapportert til politiet. Om nødvendig vil vi også bryte inn i selve seremonien for å hindre at jenta deres blir gift, forklarer Radha. 

Ungdomsgrupper er viktige i kampen mot barneekteskap. Derfor oppretter og støtter Plan slike grupper i mange land. 

- Plan opptrer svært profesjonelt og har lave admin-kostnader, noe som er viktig for oss.

Familien Holtberg Harbakk er Plan-faddere for Joseth fra Peru og Djamila fra Niger:

- Det er fint å vite at vårt lille bidrag gir barn i utviklingsland muligheter de ellers aldri ville fått! Det å ha fadderbarn gjør at det også blir mer håndgripelig å snakke med egne barn om skjevfordelingen i verden.

- Vi er veldig stolte over å være Planfaddere!