Plans jentepris deles ut på den internasjonale jentedagen, 11. oktober. Kandidater kan nomineres fram til 27. september. 

På FNs internasjonale jentedag skal vi hylle de som gjør en ekstra innsats for jenters rettigheter. Prisen deles ut for sjette gang av Plan International Norge, og for første gang i samarbeid med Costume.

Prisens formål er å løfte frem en enkeltperson, organisasjon, bedrift eller andre i Norge som engasjerer seg i kampen for jenters rettigheter - enten i Norge eller ute.

Jenteprisen-logo

Slik kan du nominere:

Du kan nominere frem til 27. september på e-post jenteprisen@plan-norge.no, på Facebook, eller på Instagram og Twitter under #jenteprisen. Legg gjerne ved begrunnelsen din og relevante saker om den nominerte.

Andrea Voll Voldum vant i 2016

I sterk konkurranse med blant andre SKAM og Aftenposten, gikk fjorårets pris til Andrea Voll Voldum fra Lærdal. Hun ble kjent da hun frontet voldtekt sommeren 2016, og fikk prisen for sitt personlige mot til å utfordre ukultur som rammer uavhengig av kultur og region.

- Jeg er sjokkert over at jeg nådde opp blant så mange gode kandidater, men også beæret og utrolig glad, sa Andrea Voll Voldum da hun fikk Jenteprisen i 2016.

 

Utdeling på Ingensteds i Oslo, 11. oktober

I år deles prisen ut på FNs internasjonale jentedag på Ingensteds i Oslo. Er du over 18 år og ønsker å delta på selve utdelingen, trykk SKAL på Facebook. I tillegg til utdeling av prisen, vil flere artister gjeste scenen.

For presse

Denne dagen er FNs internasjonale jentedag, og vi forventer som tidligere både mange gjester og bred pressedekning av eventet. Meld din interesse, ved å sende en epost til jenteprisen@plan-norge.no.

Juryen

Årets jury ledes av Knut Storberget, som sammen med Navjot Sandhu, Mahmona Khan, Iffit Qureshi, Emilie Beck og Lina Fonstad skal kåre en verdig vinner av Jenteprisen 2017.

Tidligere vinnere

  • 2016: Andrea Voll Voldum
  • 2015: Deeyah Khan, menneskerettighetsaktivist og filmskaper 
  • 2014: Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF) og Gerd Fleischer
  • 2013: Fakhra Salimi, grunnlegger av Mira-senteret
  • 2012: Sara Kahsay, jordmor som har jobbet mot kjønnslemlestelse

Hvorfor har Plan et ekstra fokus på jenter?

Der barn ikke har det bra, har jentene det verst. Dette er utgangspunktet for at Plan har et ekstra fokus på jenter. I mange samfunn blir jenter sett på som mindre verdt enn gutter. Det betyr at de stiller bakerst i køen når det kommer til helse, skolegang, økonomiske rettigheter og generelt få oppfylt sine rettigheter. Plan er en uredd forkjemper for barns beskyttelse. I dette mandatet ligger det å ha et særlig fokus på jenter og ivaretakelse av deres rettigheter.

Vi gleder oss til å dele ut en av årets gjeveste priser!

Les mer om vår samarbeidspartner her www.costume.no.

På fjorårets prisutdeling, SKAM-jentene og Emilie Beck fra STUCK.