• Gaver med mening: Handlenett designet av Gro Mukta Holter. Foto.
  • Gaver med mening: Handlenett designet av Gro Mukta Holter. Hvit bakgrunn. Foto.
  • Gaver med mening: Handlenett designet av Gro Mukta Holter. Foto.
  • Gaver med mening: Handlenett designet av Gro Mukta Holter. Hvit bakgrunn. Foto.

Handlenett designet av Gro Mukta Holter

185 kr

Dette handlenettet med motivet "Unfold" er designet av den anerkjente billedkunstneren Gro Mukta Holter. Handlenettet er laget eksklusivt for Plan International Norge.

"Som nyfødt ble jeg forlatt på en trapp i Dhaka, Bangladesh. Jeg har vært ekstremt heldig som fikk en adoptivfamilie i Norge, og som har hatt muligheten til å utdanne meg til, og jobbe som, profesjonell kunstner i et trygt land som dette. Min bakgrunn har nok påvirket meg som billedkunstner. Jeg er blant annet opptatt av å fremheve jenter i motivene mine, fordi jeg synes kunsthistorien har hatt en tendens til å minimere barnets, og spesielt jenters, rolle og betydning i samfunnet. Det at så mange jenter mangler muligheten til å ta egne valg og bestemme over egne liv, har alltid opptatt meg. Jeg bruker femininitet aktivt og tydelig symbolsk i mange av motivene mine. For meg er det en selvfølgelighet, siden jeg er kvinne selv og mor til en jente på tretten år. Det blir naturlig for meg å høste inspirasjon fra egne erfaringer, både som mor og som datter. Gjennom kunsten ønsker jeg å hylle og heie på jenter og damer, vi er alle medsøstre i verdenssamfunnet. Takk for at jeg ble spurt om å delta. Jeg er veldig stolt og glad for å kunne bidra med et kunstverk til den viktige jobben Plan Norge gjør, med å bekjempe overgrep og uretten som rammer så altfor mange unge jenter globalt!" -  Gro Mukta Holter

Størrelse: 38 x 42 cm. Hankene er 30 cm. lange.

Nettet kommer pakket inn i en papirpose med en gavelapp som forteller litt om hva pengene går til.


Gi bort en verdifull gave til venner og familie! Pengene for denne gaven bruker Plan der behovet er størst - til kampen mot barneekteskap og for jenters rettigheter, til utdanning, yrkesopplæring og beskyttelse av jenter i kriser.